Stary browar

BROWAR

Browar Kościerzyna, łączący ponad stupiećdziesięcioletnią
historię i tradycję z nowoczesną technologią, to miejsce 
produkcji prawdziwego złotego trunku.

Naszą ambicją i pragnieniem jest, by doświadczenie
i tradycja w warzeniu piwa, w połączeniu
z umiejętnościami i pasją naszego piwowara oraz
najlepszym sprzętem, owocowały zawsze
najwyższą i powtarzalną jakością.

Kilka słów od Piwowara

Do produkcji piwa używamy wody z naszego ujęcia,
najlepszych słodów dostępnych na rynku polskim
i zagranicznym, chmielu z plantacji polskich,
jak i innych krajów. Drożdże piwowarskie, które również
mają znaczący wpływ na smak i aromat piwa, wybieramy,
selekcjonujemy, izolujemy i namnażamy sami,
by degustacja naszego piwa była zawsze niezapomnianym,
pełnym rozkoszy dla zmysłów, przeżyciem.

Piwo w naszym browarze nie jest w żaden sposób
utrwalane chemicznie czy fizycznie.

Nie jest filtrowane ani pasteryzowane.
Nasycenie dwutlenkiem węgla jest również
w pełni naturalne i jest wynikiem procesu
fermentacji drożdży piwowarskich.
Dzięki temu piwo, którego mogą się Państwo
u nas napić, jest tak smaczne
i pełnowartościowe.

Browar Kościerzyna

Do produkcji piwa używamy wody z naszego
ujęcia, najlepszych słodów dostępnych na rynku
polskim i zagranicznym, chmielu z plantacji
polskich jak i innych krajów.
Drożdże piwowarskie, które również mają znaczący
wpływ na smak i aromat piwa, wybieramy,
selekcjonujemy, izolujemy i namnażamy sami,
by degustacja naszego piwa była zawsze niezapomnianym,
pełnym rozkoszy dla zmysłów, przeżyciem.

Piwo w naszym browarze nie jest w żaden sposób
utrwalane chemicznie czy fizycznie.

U nas na miejscu napijesz się piwa
niefiltrowanego i niepasteryzowanego.